Ga je met de auto op vakantie naar Italië? En houdt je van Italiaanse wijn? Dan kan ik je echt van harte aanbevelen om een tussenstop te maken in Piemonte. Een prachtige omgeving met glooiende heuvels die bedekt zijn met rijen wijnranken. Piemonte is een vakantiestreek voor de liefhebber van wijn en Italiaanse gastronomie.

Truffels zijn het goud van Piemonte. Net als de Barolo wijn uit het dorpje Alba. De smaak en aroma van de truffel uit de Langhe in Piemonte is ’s werelds beste. Ook wel Alba-truffel genoemd. Deze Alba-truffels hebben de meest uitgesproken parfum en kwaliteit. Echt een delicatesse! 

Overnachten in een agriturismo in piemonte

Overnachten in een fijne agriturismo in Dogliani.

Italiaanse vrienden van ons hebben een agriturismo in Dogliani, genaamd I Galli. De laatste jaren hebben agriturismi in Italië de harten van veel vakantiegangers veroverd. Het slapen bij de boer is namelijk een populair concept geworden. In dit geval: de wijnboer. De agriturismo is een prachtige plek, een oase van rust. Er zijn 6 appartementen in Italiaanse stijl.

Wij gaan zelf ook regelmatig bij ze overnachten om uit te rusten, te genieten van de heerlijke wijn en het Italiaanse eten. ’s Ochtends wakker worden met uitzicht op over de wijnranken….zo heerlijk. Agriturismo I Galli heeft 13 hectare grond, waarvan 2,5 hectare is gewijd aan de productie van Dolcetto D.O.C.G.-druiven en 1,3 hectare aan de productie van Langhe Nebbiolo-druiven. Een leuke tussenstop onderweg naar Italië, slechts 20 km van de wijnhuizen in Montforte d’Alba.

Het mooiste barolo wijnhuis in alba piemonte

Een tussenstop in het mooiste Barolo wijnhuis.

Mijn man is een Barolo-liefhebber en een sommelier. Dus je kunt dan wel verwachten dat hij het mooiste wijnhuis in Piemonte kent: Rocche dei Manzoni. Het is adembenemend, ik heb nog nooit zoiets gezien. De wijnkelder is een soort cathedraal met beschilderingen a la Michelangelo op het plafond.

Er liggen 1 miljoen flessen Barolo te rijpen op speciaal gecomponeerde klassieke muziek. Maak een afspraak voor een wijnproeverij. Ik beloof je….de wijn is echt fantastisch. Doordat de wijn is gerijpt op houten vaten, komen de aroma’s van leer, drop, rozen en truffel naar voren.

Een tussenstop in italie voor barolo en truffels in piemonte

Dineren met witte truffel in Piemonte.

Van oktober tot ongeveer maart kun je truffels eten in Piemonte. Bij het Bureau van Toerisme van Alba worden diverse truffelwandelingen aangeboden en elke logeerplek in Piemonte kent wel iemand die truffeltochten organiseert. Wil je heerlijk eten op een unieke plek? Ga dan naar dit restaurant L’Accademia in Casale Monferrato in kasteel Sannazzaro. Ik heb daar echt de lekkerste truffelpasta gegeten. 

Meer leuke plekjes onderweg ontdekken? Lees ons blog: de 7 mooiste dorpjes in de buurt van Balzi Rossi. 

Pin It on Pinterest

Share This