Vakantiepark holiday resort ventimiglia menton

FAQ: veel gestelde vragen van gasten.

 

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten via email: booking@holidayresort-balzirossi.com of stuur een app naar: +31610119398.

Hoe is de ligging van de vakantiehuizen?

De 2 Lucca’s liggen op een apart bergterras (waar je het groene gras ziet), boven de 5 Roma’s. De Capri ligt naast het zwembad. En Siena links van de Roma’s: Op ons instagram account kun je een video zien.

Plattegrond ibiza stijl huizen ventimiglia

Wij hebben een hond. Mag deze mee?

Hoe leuk honden ook zijn. Honden (en andere huisdieren) zijn niet toegestaan in ons resort uit hygiënisch oogpunt en vanwege mogelijke allergieën van volgende gasten.

Is het rolstoelvriendelijk of voor mensen die slecht ter been zijn?

Ook al hebben wij voor zoveel mogelijk aanpassingen gedaan voor gasten in een rolstoel, zeg ik je heel eerlijk dat het niet echt een geschikte lokatie is voor mensen die niet of slecht ter been zijn. Het gebied is heuvelachtig en de wegen zijn oud en rotsachtig (oud Romeins pad).

Kun je lopen naar het strand?

Zeker! Je hebt keuze uit meerdere strandjes. Er is een openbaar kiezelstrand, meerdere rotstrandjes en de bekende beachclub Balzi Rossi. De afstand is ongeveer 100 of 200 meter.

Ik zie treinspoor op Google Maps. Heb je daar last van?

Er loopt een spoorlijn langs de kust maar je hebt er weinig last van. Er komt maximaal 2 keer per uur een trein langs. De vakantiehuizen zijn super geluidsdicht. Dus van een trein of een feestje op het strand heb je echt geen last. Al onze gasten slapen als roosjes. 

Wij hebben een dochter van 13, Is het leuk voor haar?

Eerlijk gezegd is ons vakantiepark het meest geschikt voor stellen of gezinnen met oudere kinderen. Omdat de ligging nogal bergachtig is, is het niet ideaal met een kinderwagen of ondernemende peuters. Onze ervaring is dat kinderen makkelijk met elkaar contact maken door de kleinschaligheid. Zo leuk! Samen zwemmen, naar het strand om te snorkelen of spelletjes doen. Je kunt ze met een gerust hart loslaten terwijl jij lekker met je partner aan een Aperitivo zit. Voor leuke tips met tieners: lees ons blog hier. 

Zijn er lekkere restaurants in de buurt?

Wij hebben deze zomer (2022) een fantastische kok in dienst. Dus je kunt ontbijten, lunchen of dineren op ons resort. Maar er zijn ook heerlijke restaurants in de buurt. Op het strand kun je eten bij Baya Benjamin of Spiaggia dei Balzi Rossi. Bij de slagboom vind je een restaurant met een ster, heel origineel Ristorante Balzi Rossi. In de haven van Menton vind je ook genoeg restaurantjes. Wij lopen er altijd heen.

Kun je met de trein naar Balzi Rossi gaan?

Ja hoor. Vanaf Nice Airport (Nice Augustin) neem de trein. naar Menton Garavan. Vanaf daar is het wel 20 minuten lopen. Maar een prachtige route langs de kust. 

Heeft Roma alleen de beschikking over een minibar en geen gewone koelkast?

Nee hoor. Alle huizen hebben een koelkast waar je genoeg ruimte in hebt voor je eigen boodschappen.

Zijn alle huisjes één grote ruimte of zijn de slaapkamers aparte vertrekken?

De Roma’s en Lucca’s hebben 1 ruimte. In Italië noemt men dit een: LUXURY ROOM. Siena heeft 2 aparte slaapkamers en Capri heeft 1 slaapkamer en een woon/slaapkamer. Achter in de Capri is nog een aparte ruimte die zeer geschikt is om een kind te laten slapen.

Kan ik eten en drinken op het resort?

Van 1 mei tot 1 oktober hebben wij een fantastische kok tot jouw beschikking die heerlijke gerechten kan maken, van ontbijt tot diner. In Italië is het traditie om aan voor de lunch of of het avondeten van de middag te genieten van een aperitivo. Dus bij je drankje krijg je altijd een gratis hapje. We hebben goede locale wijnen die je ook per fles kunt meenemen naar je eigen huis.

Zijn er gratis stranden of alleen dure beachclubs?

Rondom het resort vind je verschillende gratis strandjes (100 meter). Als je op Google Maps kijkt zie je een groot strand rechts (kiezel) en er zijn links verschillende rotsstrandjes. Vlakbij ons resort is een beachclub en deze vraagt inderdaad hoge prijzen omdat er veel mensen uit Monaco naar toe gaan. Het eten is wel echt heel lekker en het water is turquoise. Van 1 oktober tot 1 mei kun je hier gewoon lekker zwemmen en zonnen. Er is een geheim strandje in Ventimiglia, althans voor toeristen, waar alle lokale Italianen naar toe gaan: Calandre. Het is een zandstrand en je kunt er heerlijk zwemmen omdat de zee lang ondiep is. Er is een strandtent bij  waar je kunt eten en drinken. Enjoy! 

Kun je bij het huis parkeren?

Balzi Rossi is een beschermd archeologisch gebied. Daarom is het alleen toegankelijk voor bewoners. Parkeer gratis op de parkeerplaats en wij halen je op met je bagage. Van het huisje naar de auto is het ongeveer 10 minuten lopen langs de kust. Een prachtige dagelijkse wandeling!

Hebben jullie een broodjesservice?

Nee maar je kunt bij ons wel ontbijten. Maar tegenover de parkeerplaats is een kleine supermarkt voor o.a. koffie. Bij de kassa ligt vers brood! En je kunt natuurlijk ook even naar de Franse bakker L’ami du pain wandelen. De croissants zijn echt de beste van Frankrijk!

Breakfast 2023

Kan ik gebruik maken van jullie shuttle service als ik boodschappen heb gedaan?

Je kunt gebruik maken van onze shuttle service maar niet gratis. De kosten zijn € 17,- per keer. Wij moeten hier iemand voor vrij maken qua werk. 

Hebben jullie een wasmachine voor algemeen gebruik?

Nee die hebben we niet. In de haven Menton Garavan staan twee grote wasmachines, 9 en 18 kilo en een droger. Deze kun je tegen betaling gebruiken. Wasmiddel is inbegrepen. De supermarkt ligt 100m verder en er zijn overal terrasjes waar je ondertussen een lekker koffietje kunt doen. De wasmachines staan naast dit restaurant. Op de rotonde bij de Conad in Ventimiglia-Latte is een wasserette. 

Hebben jullie een beveiligde parkeerplaats voor onze auto?

Nee maar de openbare parkeerplaats is slechts 100 meter van een zwaar beveiligde grensovergang dus die staat daar wel safe. We hebben in ieder geval in al die jaren nog nooit iets vervelends meegemaakt. 

Pin It on Pinterest

Share This