Holiday Resort Balzi Rossi is geliefd bij gezinnen met tieners. Doordat we maar 9 vakantiehuizen hebben maken kinderen makkelijk contact met elkaar. Na een paar dagen zien we ze samen zwemmen, snorkelen en chillen. En dat is voor jullie als ouders ook heel relaxed. Maar vanaf Balzi Rossi kun je uitstapjes maken met tieners: van een citytripje naar Monaco tot parfum maken in Grasse.

Dit zijn de leukste uitstapjes met tieners.

Citytripje naar Monaco.

Onze tieners zijn dol op Monaco. Ze vinden het fantastisch om zich in Monte Carlo te vergapen aan luxe auto’s zoals Ferrari’s en Lamborghini’s. Een drankje bij de hotspots: Buddha Bar, Nikki Beach of Café de Paris. In de haven van Monaco vind je ook een toffe sportbar waar je altijd Formule 1 kunt kijken. Als je naar Monaco gaat: dress up. Want met een korte broek en slippers kom je bij de hotspots niet binnen. Toen onze oudste zoon 18 jaar werd, stond hij met zijn pak onder arm op de airport in Nice. Zijn grote wens was een bezoekje aan het casino in Monte Carlo. In Monaco kun je met de toeristenbus een leuke tour maken, langs de havens en het paleis. Voor jongere kinderen is het Oceanografisch Museum in Monaco erg leuk. Monaco ligt slechts 13 km vanaf Balzi Rossi maar jouw tieners kunnen ook de trein pakken vanaf Menton Garavan (2 km).

Afkoelen in de watervallen van Rocchetta Nervina.

Als je 23 km de bergen inrijdt, kom je in het prachtige Rocchetta Nervina. Vooral op warme dagen is dit een heerlijk tripje. Je wandelt door het dorpje en volgt het pad langs de rivier naar boven. Na 20 minuten hiken kom je bij een prachtige waterval. Het water is lekker koud en kristalhelder. Als jouw tieners van avontuur, spanning en survival houden….dan kun je via de rivier naar beneden (vanaf 13 jaar). Op het dorpspleintje vind je een paar leuke lokale restaurants (zie ook onze vakantietip: de 7 mooiste dorpjes in de buurt van Balzi Rossi).

Shoppen met tieners op de markt in Ventimiglia.

De grootste markt van Europa vind je iedere vrijdag langs het strand in Ventimiglia. Je kunt er prachtige leren tassen kopen voor € 20,-. Maar ook kleding, riemen, sieraden en lekkere lokale producten zoals olijfolie en pasta. Ga vroeg naar de markt want in de zomer is het erg druk waardoor je soms lang moet zoeken naar een parkeerplek. Op donderdagochtend is er ook een leuke markt langs het strand in Bordighera. Deze is minder toeristisch. 

Fietsen langs de Bloemenrivièra.

In Ospedaletti begint het vierentwintig kilometer lange fietspad over de oude spoorbaan: Pista Ciclabile. Het is een prachtige route langs acht historische vissersplaatjes zoals San Remo, Bussana, Arma di Taggia, Santa Stefano al Mare, Riva Ligure, Cipressa en San Lorenzo al Mare. Langs de Pista Ciclabile, zijn er verschillende kantoren van fietsverhuurbedrijf ‘Nolo-Bici’. Neem je zwembroek mee voor een frisse duik onderweg. En in de gezellige dorpjes kun je heerlijk lunchen. Ristorante ByBloss in Ospedaletti is favoriet van onze oudste zoon (21). Wist je dat ze zelfs een Michelin ster hebben? Dat vind je als student natuurlijk erg tof. Na je lunch kun je heerlijk relaxen in de beachclub beneden. Doe de groeten aan Marco van ons!

Parfum maken in Grasse.

Het is 1 uur en 15 minuten rijden vanaf Balzi Rossi maar erg leuk voor tieners: de parfumstad Grasse. Het merendeel van de Franse productie van parfum vindt hier plaats. In de stad vind je  naast vele parfumwinkels ook drie grote parfumhuizen: Galimard, Fragonard en Moulinard. Ook de airport in Nice hebben ze een winkel met hun heerlijke betaalbare parfums. Je kunt een kijkje nemen een van de parfumhuizen maar ook het Internationaal Parfummuseum is de echt de moeite waard. Rondom het plein vind je veel parfumwinkels waar je zelf parfum kunt maken, gezellige terrasjes en restaurants.

Pin It on Pinterest

Share This