1. Dolce Aqua

Dit prachtige schilderachtige dorpje ligt slechts 15 minuten rijden van Ventimiglia. Claude Monet vond hier zijn inspiratie voor zijn schilderij Le chateau de Dolceacqua. Via de boogbrug, kom je in een Middeleeuws gedeelte Borgo met smalle straatjes en kleine winkeltjes. Ons favoriete restaurant is La Rampa op het plein. Ze hebben er pizza’s gemaakt van kamut (een oergraan) en hun specialiteit is konijn.

2. Apricale

Na Dolce Aqua zie je het prachtige dorpje Apricale tegen de berg aanliggen. Heel sprookjesachtig. Apricale is een artistiek dorpje en trekt veel kunstenaars aan. Als je door de smalle straatjes loopt, kom je uiteindelijk op een pleintje met 2 kerken. Je vind er een bar waar je kunt genieten van een aperitivo. Ons favoriete restaurant ligt iets voor Aprical: Locanda La Favorita Apricale. Ze hebben heerlijke menu’s voor een goede prijs. Het uitzicht is prachtig over de bergen.

3. Rocchetta Nervina

De favoriete plek van onze kinderen: de watervallen in Rocccheta. Je wandelt het pleintje over en neemt voor de brug links het pad de berg op. Een flinke wandeling van 20 minuten maar dan vind je een echte blue lagoon. Superkoud maar prachtig blauw water. Veel Italiaanse kinderen springen van de waterval af. Het allerleukste vinden onze jongens de tocht via de rivier naar beneden. Het is een beetje een survivaltocht en goed te doen voor kinderen vanaf een jaar of 14. Er zijn veel waterwallen in Rocchetta en voor natuurliefhebbers kun je prachtig hiken. 

4. Ventimiglia Alta

Wij zijn dol op het Middeleeuwse deel van Ventimiglia. Hier ontdek je het echte Italiaanse leven. Niet voor niets dat we daar ook studio’s en appartementjes verhuren. Het is een doolhof van smalle authentieke straatjes en pleinen met olijfbomen. De kerken zijn zo mooi, een bezoekje waard. In de zomer zijn er Middeleeuwse feesten, echt heel gaaf. Dan is de hele stad weer in Middeleeuwse stijl, met muziek, optredens en heerlijke lekkernijen. 

5. Bordighera

Een mondaine badplaats met echt fantastische restaurants en een leuke boulevard. Iedere donderdagochtend kun je heerlijke shoppen op de markt voor de mooiste Italiaanse leren tassen (geloof me, ik zag ze in Laren). Wij eten graag Barolo Risotto bij restaurant Valdisogno. Echt een specialiteit. De kinderen vinden het fantastisch omdat ze meer dan 100 pizza’s op het menu hebben, allemaal vernoemd naar beroemde mensen. Als je je auto hebt geparkeerd op de parkeerplaats, loop dan zeker even de oude stad in. Zo mooi en gezellig! Ons andere favoriete restaurant zit bij het station: Café Monet. Niet de meest mooie lokatie maar je kunt er echt fantastisch eten voor een goede prijs. Het is een klein restaurantje met heerlijke Italiaanse gerechten. 

6. Menton

Menton ligt op loopafstand van Balzi Rossi. Als je de grens overgaat zie je na 250 meter aan je rechtkant een bakker: l’amie du pain. Ze hebben echt heerlijke croissants. Menton is een schilderachtig Frans dorpje in de kleuren van Italië. Er is een prachtige nieuwe boulevard met allerlei leuke beachclubs. Onze favoriet is Panama Plage

6. Roquebrune

Dit dorpje tussen Menton en Monaco, een van de pareltjes van de Rivièra. Het heeft een prachtig historisch centrum met leuk plein met restaurants, bars en prachtig uitzicht. Bezoek ook zeker het kasteel. In de voormalige school van het middeleeuwse dorp, aan de voet van het kasteel, vind je hotel/restaurant Les Deux Frères. Een restaurant voor fijnproevers. Toen wij er gingen eten, ontdekten we dat de eigenaar Nederlander is. Grappig he?

Pin It on Pinterest

Share This