Veel gestelde vragen van gasten.

 

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten via email: booking@holidayresort-balzirossi.com of stuur een app naar: +31610119398.

Kun je bij het huis parkeren?

Balzi Rossi is een beschermd archeologisch gebied. Daarom is het alleen toegankelijk voor bewoners. Parkeer gratis op de parkeerplaats en wij halen je op met je bagage. Van het huisje naar de auto is het ongeveer 10 minuten lopen langs de kust. Een prachtige dagelijkse wandeling!

Wij hebben een hond. Mag deze mee?

Hoe leuk honden ook zijn. Honden (en andere huisdieren) zijn niet toegestaan in ons resort uit hygiënisch oogpunt en vanwege mogelijke allergieën van volgende gasten.

Is het rolstoelvriendelijk of voor mensen die slecht ter been zijn?

Ook al hebben wij voor zoveel mogelijk aanpassingen gedaan voor gasten in een rolstoel, zeg ik je heel eerlijk dat het niet echt een geschikte lokatie is voor mensen die niet of slecht ter been zijn. Het gebied is heuvelachtig en de wegen zijn oud en rotsachtig (oud Romeins pad).

Kun je lopen naar het strand?

Zeker! Je hebt keuze uit meerdere strandjes. Er is een openbaar kiezelstrand, meerdere rotstrandjes en de bekende beachclub Balzi Rossi. De afstand is ongeveer 100 of 200 meter.

Ik zie treinspoor op Google Maps. Heb je daar last van?

Er loopt een spoorlijn langs de kust maar je hebt er weinig last van. Er komt maximaal 2 keer per uur een trein langs. De vakantiehuizen zijn super geluidsdicht. Dus van een trein of een feestje op het strand heb je echt geen last. Al onze gasten slapen als roosjes. 

Wij hebben een dochter van 13, Is het leuk voor haar?

Eerlijk gezegd is ons vakantiepark het meest geschikt voor stellen of gezinnen met oudere kinderen. Omdat de ligging nogal bergachtig is, is het niet ideaal met een kinderwagen of ondernemende peuters. Onze ervaring is dat kinderen makkelijk met elkaar contact maken door de kleinschaligheid. Zo leuk! Samen zwemmen, naar het strand om te snorkelen of spelletjes doen. Je kunt ze met een gerust hart loslaten terwijl jij lekker met je partner aan een Aperitivo zit. 

Zijn er lekkere restaurants in de buurt?

Wij hebben deze zomer (2022) een fantastische kok in dienst. Dus je kunt ontbijten, lunchen of dineren op ons resort. Maar er zijn ook heerlijke restaurants in de buurt. Op het strand kun je eten bij Baya Benjamin of Spiaggia dei Balzi Rossi. Bij de slagboom vind je een restaurant met een ster, heel origineel Ristorante Balzi Rossi. In de haven van Menton vind je ook genoeg restaurantjes. Wij lopen er altijd heen.

Kun je met de trein naar Balzi Rossi gaan?

Ja hoor. Vanaf Nice Airport (Nice Augustin) neem de trein. naar Menton Garavan. Vanaf daar is het wel 20 minuten lopen. Maar een prachtige route langs de kust. 

Hoe zijn de coronaregels in Italië?

In ons park verwelkomen we jou met en zonder vaccinatie. Op dit moment (april 2022) wordt er in restaurants nog gevraagd naar een Greenpass/QR code. Mondkapjes zijn nog verplicht. Maar er komen eind april versoepelingen.

Heeft Roma alleen de beschikking over een minibar en geen gewone koelkast?

Nee hoor. Alle huizen hebben een koelkast waar je genoeg ruimte in hebt voor je eigen boodschappen.

Zijn alle huisjes één grote ruimte of zijn de slaapkamers aparte vertrekken?

De Roma’s en Lucca’s hebben 1 ruimte. In Italië noemt men dit een: LUXURY ROOM. Siena heeft 2 aparte slaapkamers en Capri heeft 1 slaapkamer en een woon/slaapkamer. Achter in de Capri is nog een aparte ruimte die zeer geschikt is om een kind te laten slapen.

Kan ik eten en drinken op het resort?

Van 1 mei tot 1 oktober hebben wij een fantastische kok tot jouw beschikking die heerlijke gerechten kan maken, van ontbijt tot diner. In Italië is het traditie om aan voor de lunch of of het avondeten van de middag te genieten van een aperitivo. Dus bij je drankje krijg je altijd een gratis hapje. We hebben goede locale wijnen die je ook per fles kunt meenemen naar je eigen huis.

Pin It on Pinterest

Share This