Italianen houden van eten dus er zijn veel restaurants in Ventimiglia. De lunch, ook wel pranzo, is voor Italianen de belangrijkste maaltijd van de dag. Op de menukaart vind je antipasti (voorgerechten), primi (tussengerechten zoals pasta en risotto) en secondi (hoofdgerechten: vlees of vis). Op zondag is het traditie om met de familie uitgebreid te gaan lunchen (dan is het ook druk). De keuken is open van 12.00-15.00 en van 19.30 tot 24.00. Maar als je eenmaal aan tafel zit, kun je relaxed lunchen of dineren. Als inwoners van Ventimiglia vinden wij dit de 10 beste (en leukste) restaurants voor fijnproevers en/of gezinnen. De volgorde is geografisch om het wat makkelijker voor je te maken.

Restaurant ventimiglia caravella

1. Restaurant La caravella

Als je een fijnproever bent, is La caravella echt iets voor jou. Ook leuk voor een romantisch avondje met je partner. Ze maken heerlijke visgerechten en hebben een goede wijnkaart. Echte Ligurian Cuisine. Het restaurant ligt in de haven van Ventimiglia en heeft een gezellige patio.

📱Ristorante La caravella

Restaurant ventimiglia pasta basta

2. Restaurant Pasta e Basta

Als je dol bent op pasta, dan is dit restaurant in de haven van Ventimiglia echt een aanrader. Vooral pasta met truffel is echt zalig. Dit is wel even anders dan de Nederlandse pasta’s. Een leuk Italiaans restaurant om met de kids te gaan eten.

📱Ristorante Pasta e Basta

Beste restaurant ventimiglia margunaira

3. Restaurant Marqunaira

Een heerlijke plek aan zee met een mooie serre en een gezellig terras. Hier kun je echt lekker Italiaans eten van vlees tot vis. Maar ook de pasta vongole of seafood risotto is een aanrader. Ook dit restaurant vind je in de haven van Ventimiglia. Onder het restaurant zit een beach club, geliefd door Italianen. 

📱Ristorante Margunaira

Best restaurant ventimiglia palo santo

4. Restaurant Palo Santo

Dit hippe restaurant vind je in de prachtige nieuwe haven van Ventimiglia, Cala del Forte. Het enige restaurant waar ze ook een tapas kaart hebben. Ze hebben een heerlijk terras in de zon met uitzicht op de waanzinnige boten.

📱Ristorante Palo Santo

Best restaurant ventimiglia san giuseppe

5. Restaurant Bagni San Giuseppe

Op de hoek in de haven van Ventimiglia, vind je Bagni San Giuseppe. Het heeft echt een fantastisch terras met zeezicht. Onze kinderen zijn dol op hun Italiaanse ijs. De specialiteit is seafood en de eigenaar spreekt Nederlands. Je kunt hier ook een dagje strand boeken.

📱Ristorante San Giuseppe

Best restaurant ventimiglia porta nizza

6. Restaurant Porta Nizza

Dit familierestaurant bevindt zich op plein bij het entree van het historisch centrum, Alta. Een heerlijk terras in de zon met uitzicht op zee. De kinderen zijn dol op hun pizza’s (die zijn ook echt goed). Ons favoriete gerecht is de Marmita, een soort vissoep. Echt heerlijk.

📱Ristorante Porta Nizza

Best restaurant ventimiglia geppys

7. Restaurant Geppy’s

Dit lokale restaurant zul je als toerist niet vinden. Het zit in een zijstraatje bij het station. Maar het eten is echt fantastisch. Puur en niet duur. Heerlijke pasta’s, vis en vleesgerechten. Het is erg populair bij de locals, dus ga vroeg lunchen of dineren.

📱Ristorante Geppy’s

Best restaurant ventimiglia marco polo

8. Restaurant Marco Polo

Dit chique visrestaurant ligt aan de boulevard van Ventimiglia en is echt voor fijnproevers. Ze maken heerlijke crudo’s (rauwe vis) en vooral de San Remo garnalen zijn een lokale delicatesse. Leuk restaurant voor een romantisch avondje met je partner.

📱Ristorante Marco Polo

Best restaurant ventimiglia amadora

9. Restaurant Amadora

Dit restaurant/bistrot moest van mijn tieners op het lijstje vanwege de goede pizza’s. De pizza met gorgonzola en peer is echt heel lekker. Houd je van vlees? Fiorentina is de koningin van de Italiaanse vleesgerechten en je krijgt er gratis een fles rode wijn bij.

📱Ristorante Amadora

Best restaurant ventimiglia da daniele

10. Restaurant Da Daniele

In dit restaurant kun je echt heerlijk Mediterraans eten. Het is een beetje moeilijk te vinden, maar het is helemaal aan het einde van de boulevard richting Vallecrosia. Een een leuk lokaal restaurant aan het strand. Als je authentiek Italiaans wilt eten…

📱Ristorante Da Daniele

PS: ga je mooie dorpjes in de buurt van Balzi Rossi bezoeken? Check dan ons blog voor tips over lekkere restaurantjes.

Pin It on Pinterest

Share This